No és notícia que el COVID ha capgirat el món. Algunes més, d’altres menys, però totes hem notat les conseqüències.

Nosaltres si ho vam notar, ja que moltes de les nostres activitats es van paralitzar: als col·legis, als horts, als voluntariats… I ens rondava una pregunta: què anava a fer una associació dedicada al medi ambient si no podíem eixir de casa?

La natura és el nostre referent, i ella sempre s’adapta, així que això vam fer. Era hora d’aprofitar el temps de confinament!

Uns mesos després, ja vos podem contar com n’ens hem sortit: hem aprofitat per repensar-nos, per establir nous projectes i objectius, per treballar en aquelles coses que fins ara no havíem tingut temps de treure endavant. I fruit d’aquest treball, avui, amb molt d’orgull, podem presentar-te la nostra WEB ACTUALITZADA!

T’expliquem com funciona. D’una trobaràs les funcionalitats de sempre: qui som, quins són els nostres projectes, com contactar amb nosaltres, quines són les nostres xarxes… I d’altra banda, la secció de notícies, on podràs trobar informació fresca sobre els nostres avanços. Així no et perdràs res!

I quina millor manera d’estrenar aquesta nova funcionalitat que contant-te les darreres notícies?

Hem signat nous acords de custòdia en Xínquer! Un bon grapat de parcel·les, com la de la Rosseta, s’han unit a la ja coneguda finca del castell i ens hem posat a la feina. Hi ha molt per fer: podar, desbrossar, posar a punt…

També hem trobat temps per adequar la bassa, que ha passat de ser un simple toll d’aigua a un receptacle ideal per abastir les nostres plantes (fins i tot té cullerots!). Hem desbrossat els voltants, (per facilitar l’accés i evitar que les arrels de les plantes destruïsquen els murs de pedra) i hem revisat l’estat de les conduccions d’aigua. A més a més, hem comprovat que diferents plantons que es van plantar l’any passat estan agafant amb molta força. Fa goig veure com l’indret ha millorat en els darrers anys!

La finca del castell també té el seu espai en l’agenda: el ramat d’ovelles ha vingut a pasturar, de forma que controlen la coberta vegetal i li aporten nutrients al seu pas, tot fent una gestió respectuosa amb l’entorn i que ajuda a mantenir els treballs tradicionals de la Serra d’Espadà. Tenen accés per tota la finca, excepte als empelts del nostre arborètum, que estan ben protegits. Estem molt contentes, perquè aquests empelts, que impediran la desaparició de varietat de fruiters tradicionals, estan creixent amb salut i energia.

Esperem que, igual que els empelts, la nostra nova web cresca amb la mateixa força!